General Knowledge Questions

General Knowledge Questions

Simple GK Questions and Answers Are Here For your competitive You Can Solve these GK questions and answers pdf we provide these general knowledge quiz for your MBA exams.

1. Name the first satellite launched by INDIA?

Answer: Aryabhata 

2. Which is the first Indian film?

Answer: Raja Harishchandra 

3. which is the National motto of INDIA?

Answer: Satyameva Jayate 

4. which is the National aquatic animal of INDIA?

Answer: River Dolphin 

5. which is the first linguistic state in INDIA?

Answer: Andhra Pradesh 

GK Questions And Answers

6.Which is the first biosphere reserve in INDIA ?

Answer: Nilgiri Biosphere Reserve 

7. What is the National anthem of INDIA? 

Answer: Jana Gana Mana

8.which is the National flower of INDIA?

Answer: Lotus

9. which is the National animal of INDIA?

Answer: Tiger

10. which is the National bird of INDIA? 

Answer: Peacock

Leave a Comment

%d bloggers like this: