List of Very Important Days and Dates

List of Very Important Days and Dates

We the team livelearns to present for you. The list of important national and international days and dates for upcoming Exams and Other Competitive Exams. Usually, 2-3 questions from important days and dates can be seen in every competitive and government exam. This list will not only provide you a glance at important days of the year but also boost your general knowledge and help you in the preparations for upcoming competitive exams. Let’s have a look at the very important days and dates list:

1.Which day is celebrated as International Women’s Day?

[A] 1 January

[B] 23 February

[C] 8 March

[D] 10 April

Correct Answer: C [8 March]

Notes:

8 March 8th is celebrated as International Women’s Day.

2.Which day is celebrated as World Press Freedom Day ?

[A] 10 April

[B] 15 February

[C] 3 May

[D] 18 December

Correct Answer: C [3 May]

Notes:

3 May 3rd is celebrated as World Press Freedom Day.

3.Which day is celebrated as International Day for Biological Diversity?

[A] 22 May

[B] 1 April

[C] 15 December

[D] 10 November

Correct Answer: A [22 May]

Notes:

22 May is celebrated as the International Day for Biological Diversity.

4.Which day is celebrated as International Day for the Conservation of the Mangrove Ecosystem?

[A] 22 January

[B] 25 March

[C] 10 April

[D] 26 July

Correct Answer: D [26 July]

Notes:

26 July is celebrated as the International Day for the Conservation of the Mangrove Ecosystem.

5.Which day is celebrated as International Literacy Day ?

[A] 8 September

[B] 7 July

[C] 19 April

[D] 28 June

Correct Answer: A [8 September]

Notes:

8 September is celebrated as the International Literacy Day.

6.Which day is celebrated as United Nations Day?

[A] 10 February

[B] 24 October

[C] 22 January

[D] 10 November

Correct Answer: B [24 October]

Notes:

24 October is celebrated as the United Nations Day.

7.Which day is celebrated as Human Rights Day?

[A] 10 December

[B] 22 September

[C] 21 January

[D] 2 April

Correct Answer: A [10 December]

Notes:

10 December is celebrated as the Human Rights Day.

8.Which day is celebrated as International Day of People with Disabilities?

[A] 1 January

[B] 3 December

[C] 15 December

[D] 10 October

Correct Answer: B [3 December]

Notes:

3 December 3rd is celebrated as International Day of People with Disabilities.

9.Which day is celebrated as World AIDS Day?

[A] 1 December

[B] 10 January

[C] 6 March

[D] 19 April

Correct Answer: A [1 December ]

Notes:

1 December 1st is celebrated as World AIDS Day.

10.Which day is celebrated as World Diabetes Day?

[A] 2 January

[B] 5 April

[C] 8 February

[D] 14 November

Correct Answer: D [14 November]

Notes:

14 November 14th is celebrated as World Diabetes Day.

11.Which day is celebrated as World Diabetes Day?

[A] 2 January

[B] 5 April

[C] 8 February

[D] 14 November

Correct Answer: D [14 November]

Notes:

14 November 14th is celebrated as World Diabetes Day.

12.Which day is celebrated as International Day for Tolerance?

[A] 1 January

[B] 16 November

[C] 10 October

[D] 9 March

Correct Answer: B [16 November ]

Notes:

16 November is celebrated as the International Day for Tolerance.

13.Which day is celebrated as World Tsunami Awareness Day?

[A] 2 March

[B] 5 November

[C] 10 January

[D] 1 April

Correct Answer: B [5 November]

Notes:

5 November 5th is celebrated as World Tsunami Awareness Day.

14.Which day is celebrated as World Statistics Day?

[A] 20 October

[B] 1 January

[C] 10 March

[D] 25 December

Correct Answer: A [20 October]

Notes:

20 October is celebrated as the World Statistics Day.

15.Which day is celebrated as World Animal Day?

[A] January 10

[B] February 16

[C] October 4

[D] November 9

Correct Answer: C [October 4]

Notes:

4 October 4th is celebrated as World Animal Day.

16.Which day is celebrated as World Heart Day?

[A] 29 September

[B] 28 September

[C] 27 September

[D] 26 September

Correct Answer: A [29 September]

Notes:

29 September is celebrated as World Heart Day.

17.Which day is celebrated as Global Family Day?

[A] 2 March

[B] 9 April

[C] 1 January

[D] 10 December

Correct Answer: C [1 January ]

Notes:

1 January is celebrated as Global Family Day which emerged from the United Nations Millennium celebration, “One Day In Peace”.

18.Which day is celebrated as World Wetland Day?

[A] 10 November

[B] 2 February

[C] 9 March

[D] 6 April

Correct Answer: B [2 February]

Notes:

2 February is celebrated as World Wetland Day after the adoption of the Convention on Wetlands in 1971.  It aims to make people aware of the  importance of wetlands for humans and the planet.

19.Which day is celebrated as World Cancer Day?

[A] 10 January

[B] 9 March

[C] 4 February

[D] 12 October

Correct Answer: C [4 February]

Notes:

4 February is celebrated as World Cancer Day and is an initiative of the Union for International Cancer Control . It aims to create awareness about cancer prevention, detection and treatment.

20.Which day is celebrated as International Day for Women and Girls in Science?

[A] 10 December

[B] 11 February

[C] 16 November

[D] 2 March

Correct Answer: B [11 February]

Notes:

11 February is celebrated as the International Day for Women and Girls in Science to increase the access and participation of females in the science field and thus, achieve the goal of gender equality.

IMPORTANT DATES AND TIMES

1.Which day is celebrated as International Women’s Day?

2.Which day is celebrated as World Press Freedom Day ?

3.Which day is celebrated as International Day for Biological Diversity?

4.Which day is celebrated as International Day for the Conservation of the Mangrove Ecosystem?

5.Which day is celebrated as International Literacy Day ?

6.Which day is celebrated as United Nations Day?

7.Which day is celebrated as Human Rights Day?

8.Which day is celebrated as International Day of People with Disabilities?

9.Which day is celebrated as World AIDS Day?

10.Which day is celebrated as World Diabetes Day?

11.Which day is celebrated as World Diabetes Day?

12.Which day is celebrated as International Day for Tolerance?

13.Which day is celebrated as World Tsunami Awareness Day?

14.Which day is celebrated as World Statistics Day?

15.Which day is celebrated as World Animal Day?

16.Which day is celebrated as World Heart Day?

17.Which day is celebrated as Global Family Day?

18.Which day is celebrated as World Wetland Day?

19.Which day is celebrated as World Cancer Day?

20.Which day is celebrated as International Day for Women and Girls in Science?

Leave a Comment

%d bloggers like this: