Reproduction in Organism MCQs for NEET

Reproduction in Organism MCQs for NEET

NEET UG Biology Reproduction in Organisms or asexual in flowering plants MCQs with answers available in free Pdf for download. The MCQ Questions for NEET Biology with answers have been prepared as per the latest 2021 NEET Biology syllabus, books and examination pattern by our live learns team. Multiple Choice Questions form important part of competitive exams and NEET exam and if practiced properly can help you to get higher rank……….

  1. which of the among is not an example of Vegetative propagation?

A) fragmentation
B) sucker
C) rhizome
D) offset

Ans. (A)

2. which of the among is known as walking fern ?

A) Begonia
B) Kalanchoe
C) Saintpaulia
D) Adiantum caudatum

Ans. (D)

3. Offset can also be described by which of the following name?

A) Thin tuber
B) Thick runner
C) Long rhizome
D) Short shucker

Ans. (B)

4.which of the following reproduction requires a mate?

A) asexual
B) sexual
C) vegetative reproduction
D) non of the above

Ans. (B)

5.which of the following asexual reproduction occurs by developing bud and breaking off?

A) Regeneration
B) Binary fission
C) Budding
D) parthenogenesis

Ans. (C)

6.In which type of reproduction passes genetic information onto future generations?

A) sexual
B) asexual
C) both
D) none of the above

Ans. (C)

7.prokaryotes reproduces asexually thorough which method?

A) Binary fission
B) spore formation
C) vegetative propagation
D) none of the above

Ans. (A)

8 . Ovule of Angiosperm is known as :

A) Megasporangium
B) Megasporphyll
C) megaspore mother cell
D) megaspore

Ans. (A)

9.which of the following require, pollinators but is genetically similar to the autogamy?

A) Apogamy
B) Cleistogamy
C) Xenogamy
D) Geitonagamy

Ans. (D)

10.Functional megaspore in an angiosperm develops into which one of the following?

A) endosperm
B) Ovule
C) Embryo
D) Embryo sac

Ans. (D)

Leave a Comment

%d bloggers like this: