Sexual and Asexual Reproduction Questions and Answer with Pdf

Sexual and Asexual Reproduction Questions and Answer with Pdf

NEET UG Biology and bsc botany and msc botany to cover the Asexual reproduction and Sexual reproduction and Reproduction in Organisms or asexual in flowering plants, female reproductive system and male reproductive system mean the human reproduction system MCQs with answers available in free Pdf for download and the 11th botany guide pdf download from here full of free. The MCQ Questions for NEET Biology with answers have been prepared as per the latest 2021 NEET Biology syllabus, books and examination pattern by our live learns team. Multiple Choice Questions form important part of competitive exams and NEET exam and if practiced properly can help you to get higher rank.

1.A part of plant which is found in vegetables as well as fruits is known as :

A)runner
B) bud
C) tuber
D) bulb

Ans. (C)

2.functional megaspore in an angiosperm develops into which of the following?

A) endosperm
B) ovule
C) embryo
D) embryo sac

Ans. (D)

3.which of the following is happen in majority of the angiosperm?

A) there are numerous antipodal cells
B) egg has a Filiform apparatus
C) a small central cell is present in the embryo sac
D) reproduction division occurs in megaspore mother cell

Ans. (D)

4.megasporangium is alternatively known as :

A) fruit
B) ovule
C) embryo sac
D) Nucellus

Ans. (B)

5.pollination of water hyacinth and water Lily Carried by which of the following agency?

A) insects or wind
B) Bird
C) Bats
D) Water

Ans. (A)

6.which of the following reproduces by binary fission?

A) hydra
B) yeast
C) ringworm
D) amoeba

Ans. (D)

7.which of the following organisms undergoes the phenomenon of encystation?

A) plants
B) amoeba
C) ringworm
D) fungi

Ans. (B)

8.which of the following organism reproduces in process in which it eventually separates from parent and live an independent life?

A) fungi
B) amoeba
C) yeast
D) hydra

Ans. (D)

9.flower which have single ovule in ovary and are packed into inflorescence are usually pollinated by which factor?

A) wind
B) bee
C) water
D) bat

Ans. (A)

10.asexual reproduction is alternatively known as :

A) anti sexual reproduction
B) blastogenesis
C) non vegetative propagation
D)none of the above

Ans. (B)

Leave a Comment