ULTIMATE TOKYO OLYMPIC 2020 OLYMPIC GAMES QUIZ

Quizzes on Tokyo Olympic 2020 for All Competitive Exams

👇📚ALSO READ📚👆

Tokyo Olympic 2020 Quiz: Check the Important Questions and Answers related to Olympic Games

Today’s Olympic quiz covers questions and answers related to Tokyo Olympics 2020 including Tokyo Olympic Opening Ceremony Date, Indian contingent size and Indian track and field athletes among others. 

Here the live learns team Tokyo Olympic 2020 Quiz: The Current Affairs Quiz section of live learns  aims to help every competitive exam aspirant to revise the day at ease. Today’s Olympic quiz covers questions and answers related to Tokyo Olympics 2020 including Tokyo Olympic Opening Ceremony Date, Indian contingent size and Indian track and field athletes among others. 

1.In which Olympic Games, the Olympic oath was taken for the first time? 

A) 1936,Berlin 

B) 1968,Mexico City

C) 1956,melbourne

D) 1920,Antwetp

Ans. (D) 

2.In which Olympic gold medals were made up of pure gold for the first time 

A) 1948

B) 1912

C) 1936

D) 1900

Ans. (B) 

3.who was the first to be awarded a perfect score of 10 in an Olympic gymnastic event? 

A) Nadia Comaneci

B) yelena Davyadova

C) Nellie kim

D) Elena mukhina

Ans. (A) 

4.In which year the first winter Olympic was held? 

A) 1900

B) 1886

C) 1924

D) 1936

Ans. (C) 

5.which of the following colors represents Asia in the Olympic ring? 

A) yellow

B) red 

C) green

D) white

Ans. (A) 

6. Who is the current president of the International Olympic Committee? 

A) Baron pierre

B) French kemeny

C) Jacques Rodge 

D) Thomas Bach

Ans. (D) 

7.who is the present president of indian Olympic Committee

A) Rajiv Mehta

B) Narayan Ramachandran

C) Abhay choutala  

D) none of the above 

Ans. (B) 

8.which of the countries banned in winter Olympic 2018 ? 

A) Germany

B) Brazil

C) Russia 

D) china 

Ans.(c) 

9.where will the winter Olympic 2022 be held? 

A) Beijing

B) Tokyo

C) Greece

D) Berlin

Ans. (A) 

10.what is the motto of the Olympics? 

A) faster, Higher, Stronger-together

B) games for unity 

C) play higher

D) games for prosperity 

Ans. (A)

How did you get on with these Tokyo 2020 Olympic Games quiz questions? Did you get enough for a gold medal or do you need to get back into training?

If you had fun playing this quiz, how about adding to the drama and challenging your friends? You’ll soon find out who is worthy of being on the podium this year!

1 thought on “ULTIMATE TOKYO OLYMPIC 2020 OLYMPIC GAMES QUIZ”

Leave a Comment