Tokyo Olympic 2020 GK Questions with Answers pdf

Tokyo Olympic 2020 Quizzes for All Competitive Exams

Tokyo Olympic 2020 Quiz: Check the Important Questions and Answers related to Olympic Games

Today’s Olympic quiz covers questions and answers related to Tokyo Olympics 2020 including Tokyo Olympic Opening Ceremony Date, Indian contingent size and Indian track and field athletes among others. 

Here the live learns team Tokyo Olympic 2020 Quiz: The Current Affairs Quiz section of live learns  aims to help every competitive exam aspirant to revise the day at ease. Today’s Olympic quiz covers questions and answers related to Tokyo Olympics 2020 including Tokyo Olympic Opening Ceremony Date, Indian contingent size and Indian track and field athletes among others. 

1.who of the following is the first indian to win an individual medal at olympics? 

A)vijendra singh

B) Abhinav Bindra 

C) Dhyan Chand

D) mary kom

Ans. (B) 

2.which of the following countries won the most medals in olympic 2018? 

A) Norway

B)China

C) Germany

D) united states of America

Ans. (A) 

3.In which year India won its first gold medal in hockey? 

A) 1886

B) 1900

C)1928

D) 1904

Ans. (C) 

4.which country has hosted the maximum olympic games? 

A) Greece

B) United states

C) Germany 

D) China

Ans. (B) 

5.Who was the flag bearer for the 2018 Olympics? 

A) Shiva keshavan

B) Abhinav bindra

C) Vijendra singh

D) none of the above 

Ans. (A) 

6.How many medals did India win in olympics 2016? 

A) 3

B) 9

C) 4

D) 2

Ans. (D)

7.Who was the captain of Indian hockey team in the 1948 Olympics? 

A) k. D singh

B) Dhyan chand 

C) kishan lal 

D) none of the above

Ans. (C) 

8.in which of the following categories Mirabai chanu represented india in Tokyo Olympics 2020? 

A) 49kg weightlifting

B) 68kg weightlifting

C) 59kg weightlifting

D) 73kg weightlifting

Ans. (A) 

9.what is the Tokyo Olympics 2029 mascot? 

A) Amik

B) Fawa

C) Mirai towa

D) Hadori

Ans. (C) 

10.who of the following athletes has won the maximum number of individual gold medals at a single Olympics? 

A) Carl’s Lewis

B) Michael Phelps

C) Malt Biondi

D) Mark spitz 

Ans. (B)

Leave a Comment

%d bloggers like this: