Tokyo Olympic 2020 Quizzes for Competitive Exams

Tokyo Olympic 2020 Quiz: Check the Latest Important Questions and Answers related to Olympic Games

Today’s Olympic quiz covers questions and answers related to Tokyo Olympics 2020 including Tokyo Olympic Opening Ceremony Date, Indian contingent size and Indian track and field athletes among others. 

Here the live learns team Tokyo Olympic 2020 Quiz: The Current Affairs Quiz section of LIVE LEARNS aims to help every competitive exam aspirant to revise the day at ease. Today’s Olympic quiz covers questions and answers related to Tokyo Olympics 2020 including Tokyo Olympic Opening Ceremony Date, Indian contingent size and Indian track and field athletes among others. 

1. Which of the following was the first winter Olympics sports to be included in the summer Olympics? 

A) horse riding

B) ice hockey

C) basketball

D) cycling

Ans. (B)

2. which of the following cities won the right to host the 2020 Olympics games? 

A) istanbul

B) Berlin

C) london

D) Tokyo

Ans. (D) 

3.How many rings are present in the Olympics flag?

A) 5

B) 3

C) 7

D) 9

Ans. (A)

4. who won the gold medal in the 400 m run at two consecutive Olympic Games? 

A) carl Lewis

B) Gregory Haughton

C) Michael jonshon

D)Alvin Harrison

Ans. (C) 

5.In which year the first recorded Olympic was held? 

A) 90 AD

B) 920 BC

C) 854 Bc

D) 776 BC

Ans. (D) 

6. which city is the first to be awarded both summer and winter Olympics in the world? 

A) Beijing

B) Tokyo

C) Atlanta 

D) Berlin 

Ans. (A) 

7.who of the among was the first female Olympics champion? 

A) Agnes Morton

B) Louise martin

C) Charlotte cooper 

D) Helen Jackson 

Ans. (C) 

8. At which of the following places the Olympic flame is lit before the start of the Olympic game every four year? 

A) Temple of Hera 

B) temple of Zeus

C)temple of Diana

D) temple of Artemis

Ans. (A) 

9. Who among the following was the first to win an individual medal in an Olympics game? 

A) mirabai chun 

B) Rajyavardhan singh Rathore

C) kernam malleshwari

D) K. D jadhav

Ans. (D)

10.who of the among was the first person to complete the 100 m event in 10 seconds? 

A) jesse Owens

B) Jim Hines 

C) Usain Bolt 

D) Ben Johnson

Ans. (B)

Leave a Comment