World Health Day Quiz 2022 Questions and Answers

World Health Day Quiz 2022 Questions and Answers

Here we share the World Health Day Quiz 2022 Questions and Answers with Pdf format to check these medical important questions you have to read these important health day 2022 gk questions and answers. we the team live learns prepared for you these important health day questions and answers.

World Health Day 2022

1.As per the update of World Health Organization’s air quality database, what percentage of the world breathes unhealthy air?

[A] 25
[B] 49
[C] 75
[D] 99

Correct Answer: D [99]

Notes:
The 2022 update of the World Health Organization’s air quality database highlights that 99 per cent of the world population breathes air that exceeds WHO air quality limits.
The update also introduces ground measurements of annual mean concentrations of nitrogen dioxide (NO2), which is a common urban pollutant. As of now, over 6,000 cities in 117 countries are monitoring air quality.

2.With which organization, World Health Organization has partnered with to provide covid-19 information to the world’s most vulnerable people?

[A] Google
[B] Facebook
[C] Microsoft
[D] Apple

Correct Answer: B [Facebook]

Notes:
The World Health Organization (WHO) is working with Facebook and Praekelt.org to provide covid-19 information to the world’s most vulnerable people through Discover and Free Basics in a mobile-friendly format. Though over 85% of the world’s population lives in areas with existing cellular coverage, many people can’t afford to purchase mobile data consistently and others have not yet adopted the internet. During the covid-19 public health crisis, it is important now more than ever to help people stay connected and to increase access to health information and other resources on the internet. This initiative enables underserved communities to access life-saving covid-19 health information through participating operators in more than 55 countries. The WHO covid-19 information has reached more than two million people so far in nine languages, with other languages to follow in the coming weeks and months.

3.Chief Scientist of World Health Organization has urged the nations to prioritize reopening of schools amid the Covid-19 pandemic. Who is the current Chief Scientist of World Health Organization?

[A] Gagandeep Kang
[B] Maria Van Kerkhove
[C] Dr Soumya Swaminathan
[D] Norman Borlaug

Correct Answer: C [Dr Soumya Swaminathan]

Notes:
Chief Scientist of World Health Organization, Dr Soumya Swaminathan, urged the nations to prioritize reopening of schools amid the Covid-19 pandemic. Chief scientist highlighted that; Covid-19 has indirectly affected the education greatly by shutting down schools globally. So, she asked to prioritize school opening while maintaining proper health and hygiene. Amid the covid-19 pandemic, 1.5 billion children were suddenly out of school and affected their education. In January 2021, Right to Education Forum published its report highlighting that, ten million girls in India could drop out of secondary school amid COVID-19 pandemic.

4.Who has been appointed as an honorary member of the World Health Organization (WHO) Global Air Pollution and Health-Technical Advisory Group?

[A] A K Sikri
[B] Mukesh Sharma
[C] Rheetika Khare
[D] Abhijit Banerjee

Hide Answer

Correct Answer: B [Mukesh Sharma]

Notes:
Mukesh Sharma, who is a professor at Indian Institute of Technology (IIT) Kanpur has been appointed as honorary member of WHO’s Global Air Pollution and Health-Technical Advisory Group His appointment is made by Director General of WHO. The professor is an air quality expert with the civil engineering department at IIT-Kanpur.

Health Day 2022

World Health Day Quiz 2022

5.Which country has been validated by the World Health Organization (WHO) for having eliminated trachoma?

[A] Gambia
[B] Zimbabwe
[C] South Africa
[D] Chad

Correct Answer: A [Gambia]

Notes:
The World Health Organization (WHO) has recently validated Gambia for having eliminated trachoma as a public health problem. With this, Gambia became the second country in WHO’s African Region to achieve this milestone. WHO launched the 2021–2030 road map for neglected tropical diseases. Côte d’Ivoire was the first to achieve this feat.

6.In which year, the World Health Organization (WHO) was founded ?

[A] 1989
[B] 1967
[C] 1948
[D] 1956

Correct Answer: C [1948]

Notes:
The World Health Organization (WHO) is a specialized agency of United Nations. It is responsible for international public health. It was founded in 1948 and is headquartered at Geneva, Switzerland.

7.The World Health Organization (WHO) has collaborated with which company to distribute Covid vaccines under Covax alliance?

[A] Pfizer
[B] Roche
[C] Merck
[D] Johnson & Johnson

Correct Answer: A [Pfizer]

Notes:
The World Health Organization (WHO) has collaborated with the American pharmaceutical firm Pfizer recently.
As per the deal, 40 million doses of the Pfizer-BioNTech coronavirus vaccine will be distributed for poor and lower-middle income countries under its COVAX programme.

8.Which fitness campaign of India has recently been applauded by World Health Organization?

[A] Fitness ka Dose Aadha Ghanta Roz
[B] Indian Swasthya Abhiyan
[C] Hum Swasth to Jan Swasth
[D] None of the above

Correct Answer: A [Fitness ka Dose Aadha Ghanta Roz]

Notes:
The World Health Organization has praised India for its fitness campaign,”Fitness ka Dose Aadha Ghanta Roz”. This programme has been launched with the initiative to promote physical activity. It was launched by Union Minister of Youth Affairs and Sports Kiren Rijiju.

9.According to the World Malaria Report,2020 released by World Health Organization which country recorded the largest reduction in malaria cases in South East Asia?

[A] India
[B] Indonesia
[C] Vietnam
[D] Thailand

Correct Answer: A [India]

Notes:
The World Malaria Report,2020 was recently released by the World Health Organization. As per the report, India recorded the largest reduction in malaria cases in South East Asia. The case count has reduced from 20 million in 2000 to around 5.6 million in 2019. According to the report, India was one among the 11 highest Malaria burden countries in the world.

10.World Health Organization (WHO) has declared which region as free of Polio disease?

[A] Asia
[B] Africa
[C] Australia
[D] Europe

Correct Answer: B [Africa]

Notes:
The World Health Organization (WHO) has recently announced that the African continent is completely free of Polio. A commission headed by Rose Gana Fomban Leke has certified that no wild Polio cases occurred in the African region for the past four years. The threshold for eradication of poliovirus is also four years. Africa had earlier eradicated smallpox disease.

World Heath Day Wishes

World Health Day 2022 wishes World Health Day is celebrated today i.e. on 7th April. Health is the biggest wealth so it is important to earn and save it. The main purpose of celebrating this day is to make people aware of health.

World Health Day 2022

World Health Day 2022: Every year 7 April is celebrated as World Health Day. The purpose of which is to make people health conscious. Various programs are organized on this occasion. People also send greeting messages to each other on this day to explain and tell the importance of health. So on the occasion of this World Health Day, send these messages on WhatsApp, Facebook and make people aware.

  1. Those who do not take care of their health,

They are always troubled by diseases.

Happy World Health Day.

  1. To keep life happy,

So take care of your health.

Happy World Health Day

  1. If you take good care of your health,

This is the diagnosis of diseases from your life.

happy world health dayjagran

  1. Have positive thinking,

So mental illness is away,

And who is physically and mentally healthy,

He is definitely happy.

Happy World Health Dayjagran

  1. This is to say through World Health Day,

May you all stay healthy and happy always.

  1. This is the call of the people,

Everyone gets the right treatment at the right time.

Happy World Health day

  1. Health is life,

Health is the basis of life.

  1. Without good health,

All the pleasures of the world are in vain.

happy world health day

  1. Make yourself healthy,

Do yoga and exercise.

  1. Spread health awareness among people,

Let’s celebrate World Health Day together.

Happy World Health Day

  1. Those who take care of health,

They are never bothered.

happy world health day

  1. Give health the first place,

Only then will the disease be diagnosed.

  1. Don’t smoke life in smoke,

Make good health life healthy.

  1. Take care of your body first,

Then do all the work.

happy world health day

  1. If you have to be healthy,

Have to do exercise from today.

  1. Life is very precious,

In which health has the biggest role.

happy world health day

  1. Everyone decided for a healthy body,

This is the sign of a better life.

Happy World Health Day

  1. Together we have decided this,

Making people healthy through World Health Day.

  1. Defeated by illness, work becomes inaccessible,

So let’s make life easy with World Health Day.

  1. Take care of your health,

Only then will you be the greatest.

5 thoughts on “World Health Day Quiz 2022 Questions and Answers”

Leave a Comment

%d bloggers like this: